Izvor: JUGpress.com, 28.Jan.2020, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitaoci pitaju: Kad će sela u porečkom kraju dobiti vodu zavisi od budžeta grada

LESKOVAC

Čitaoci JUGpressa pitaju kada će  stanovnici Gorine dobiti vodu koja se

preradjuje u fabrici u njihovom selu.

Isto, kad će dobiti vodu iz akumulacije Barje , pita i deo meštana

Radonjice, kažu da jedna deo sela ima vodu a drugi ne

Isto pitanje nam stiže iz još nekoliko sela u porečkom kraju koja još

nemaju vodu iz ovog sistema.

U Leskovačkom Vodovodu smo pitali da li postoji uopšte neki >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << plan za priključivanje novih korisnika na mrežu?

Evo odgovora u integralnoj verziji.

“Infrastrukturni razvoj radi grad preko svog Odeljenja za komunalno stambene poslove saobraćaj i infrastrukturu. Tek kada se mreža izvede i dobije upotrebnu dozvolu predaje se JKP Vodovod na dalje održavanje. Tada se stiču uslovi za priključenje novih korisnika. Međutim, saglasno izmenjenom zakonu o ozakonjenju samo objekti kod kojih je potpuno završen proces legalizacije stiču pravo da podnesu zahtev za priključenje na komunalnu infrastrukturu. Saglasno tome, na budućim potrošačima ostaje da u potpunosti završe započete procese legalizacije kako bi  imali pravnu mogućnost za povezivanje na instalacije, jer tehniča mogućnost uvek postoji, tamo gde je mreža izvedena.

Ovo se odnosi na naseljeno mesto Gorinu, Radionjicu ali i za sva naselja koja gravitiraju na potezu od rezervoara Gorina do rezevroara Rudarska kosa.

U naseljenom mestu Radonjica postoji izgrađena vodovodna mreža, te je preporuka da se meštani jave pravnoj službi Vodovoda, I sprat upravne zgrade kancelarija br.14, kako bi  za svakog korisnika pojedinačno ispitali mogućnost priključenja saglasno dokumentima koje poseduje o imovini.

Razvoj komunalne infrastrukture je definisan Generalnim projektom vodosnabdevanja i planskom dokumentacijom, gde je razrađeno širenje i priključenje naseljenih mesta na vodosistem Barje.

U zavisnosti od finansijskih sredstva iz budžeta grada, planira se i razvoj koji prati gore pomenuto odeljenje.

Regionalna informativna agencija JUGpress poziva građane i građanke da nam šalju fotografije, tekstove i video snimke vezane za komunalne probleme u svom komšiluku, ulici, naselju, selu, gradu ili opštini .

Vaše priloge objavićemo na sajtu JUGpressa i tako probleme učiniti vidljivim.

Vidljivost doprinosi i njihovom rešavanju.

Pozivamo vas i da nam šaljete pitanja ili dileme koje želite da iznesete pred predstavnike nadležnih organa, odnose se na probleme i pojave u vašem okruženju, a niste u mogućnosti da to direktno učinite.

Naši novinari će potražiti odgovore za vas i objaviti ih kao medijske priloge.

Mejl adresa redakcijajugpress1@gmail.com

viber 063/8549104

fejsbuk: JUGpress

tviter : JUGpress

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.