Izvor: JUGpress.com, 13.Maj.2020, 11:49

Čitaoci javljaju: “Jugotrans” menjao red vožnje, “Frenki” ne priznaje martovske karte koje nisu iskorišćene

LESKOVAC

Čitaoci JUGpressa javljaju da autoprevoznik “Jugotrans” iz Bobišta, kome su lokalne valsti u Leskovcu poverile posao prevoza putnika u severnom delu grada , po svom nahodjenju manje red vožnje.

“Gospoda iz “Jugotransa” po svom nahođenju menjaju red vožnje koji bi od trebao da bude redovan. Bar tako je najavljeno iz Štaba za vanredne situacije. Smatraju da javni prevoz nije javna stvar ili javna usluga pa nam ukidaju autobuse kako im se prohte. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Na pitanje po kom redu vožnje saobraćaju odgovaraju : po izmenjenom. Kad pitamo gde je objavljen taj red vožnje, kažu ” na sajtu”. Naravno ,na sajtu nema reda vožnje”, pišu nam čitaoci.

Smatraju da red vožnje treba da bude objavljen tako da svako može biti upoznat sa niim pa i ljudi bez pristupa internetu i da je takvih u značajnom broju.

” Naročito zato što je Jugotrans jedini prevoznik na ovom području što je “malo” mimo pravila o komunalnim delatnostima”, pišu nam čitaoci.

Pritužbe stižu i na drugog autoprevoznika “Frenki”.

Čitaoci nam kažu da su uredno kupili mesečne karte za mart ali nisu mogli da ih iskoriste zbog uvodjenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Pišu nam da u “Frenkiju” odbijaju da to što nije iskorišćena njihova usluga, a plaćena im je, “prebace” na dane u maju.

Pitali smo u Odeljenju za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, koje je nadležno i za ovo, da li su obavešteni menjnju reda vožnje, da li autoprevoznici imaju pravo, i na osnovu čega, da praktično naplaćuju korisnicima uslugu koju nisu izvršili i ko je nadležan da u ovakvim situacijam reaguje.

“Na osnovu donetog Zaključka gradskog štaba za

vanredne   situacije grada Leskovca broj 1017/2020 – IV od 04.05.2020.

godine, Odluke vlade RS o ublažavanju mera zabrane obavljanja javnog

prevoza putnika za vreme vanrednog stanja br. 344-3533/2020 od

30.04.2020. godine, Preporuke za primenu  higijensko-epidemioloških mera

u periodu pandemije COVID-19 Zavoda za javno zdravlje Leskovac,

Instrukcije za oranizovanje javnog gradskog i prigradskog prevoza od

strane generalnog sekretarijata Vlade 08 br.53-3455/2020-1 od

28.04.2020. godine, Odeljenje za komunalno-stambene poslove saobraćaj i

infrastrukturu je donelo obaveštenje br. 1026/20-III-12 od 04.05.2020. o

obavljanju prevoza u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika

(Prava faza Instrukcija) a sve na osnovu napred navedenog a tiče se

Instrukcija – Prva faza: Prevoz za zaposlena lica”, navodi se u odgovoru iz Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.