Izvor: JUGpress.com, 05.Jul.2022, 12:23

Čitaoci javljaju: I građani iz Turekovca noćas posle posla išli peške, “Frenki” ukida prevoz a vlast ne reaguje

LESKOVAC

Privatni autoprevoznik “Frenki” juče je obustavio prevoz posle 15 sati prema Turekovcu, javljaju čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress.

Tako je ovaj auto prevoznik posle ukidanja prevoza do Vinarca i Donjeg Stopanja pre nekoliko dana, pokazao da ne haje za odluke gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i Gradskog veća da auto prevoznici moraju da poštuju red vožnje. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Doduše, ova odluka, doneta na predlog Cvetanovića na sednici Gradskog veća održanoj sredinom juna, je čisto bacanje prašine u oči građanima jer valjda po ugovoru koji su zaključili sa “Frenkijem” i ostalim prevoznicima oni imaju obavezu da poštuju red vožnje, koji su sami predložili, a da je obaveza gradske inspekcije i Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, kojima je to u opisu posla, da (ne)poštovanje reda vožnje kontrolišu i sancionišu.

Da li je to uradila Gradska inspekcija ne znamo jer već pet dana ne odgovaraju na pitanja vezana za samovoljno ukidanje prevoza građanima do Vinarca i Donjeg Stopanja.

A naši čitaoci kažu da su siinoć ljudi koji su radili drugu smenu do 22 h od Leskovca do Turekovca morali pešice jer autobusa nije bilo .

Ova linija je , inače, deo gradskog prevoza koji saobraća do kafane stare stočne pijace, Donjeg i Gornjeg Sinkovca i Turekovca.

Javljaju nam i da je “Frenki” , sem svih polazaka posle 15 sati, ukinuo i polaske u sedam, jedanaest i dvanaest pre podne.

Kažu i da nije normalno da autobusa nama a da niko iz gradskih vlasti ne reaguje na ovakvo maltretiraje građana i ne obezbedi im normalna prevoz.

Podsećaju da oni taj prevoz uredno plaćaju i preko mesečnih i preko dnevnih karti a da im je usluga ukinuta bez najave i obrazloženja.

Zanimljivo je da na ovo , sem vlasti, ne reaguje ni leskovačka opozicija pa građani zaključuju da su oni koji ne žive u gradu važni i jednima i drugima samo kad treba da glasaju i plaćaju poreze

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Čitaoci javljaju: U Pustoj reci kod Donjeg Brijanja opet plivale mrtve ribe

Izvor: JUGpress.com, 05.Jul.2022

LESKOVAC..Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da su u Pustoj reci kod sela Donje Brijanje u smao nekoliko dana dva puta plivale mrtve ribe...“Pre par dana u selu Donje Brijanje, opština Leskovac, desio se pomor riba. Hladjače su ispustile amonijak mi smo zvali nadležne službe...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.