Izvor: JUGpress.com, 10.Maj.2021, 08:34

Čitaoci javljaju: Fungo jug namerava da seče topole pored brane na Presečanskom jezeru

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da Fungo jug, jedan od novih vlasnika imovine nekadašnjeg “Porečja” iz Vučja, namerava da danas seče topole koje se nalaze pored brane na Presečanskom jezeru i predstavljaju jedna vid zaštite od obrušavanja obale.

Tvrde da su mašine spremne i izražavaju ozbiljnu zabrinutost za bezbednsot sela Presečina, koje se nalazi ispod ovog veštačkog jezera, ali i sela Veliko Trnjane i Rudare kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i Leskovca.

Čitaoci pišu da te topole sprečavaju eroziju i urušavanje obale i da su zbog toga tu i posadjene, kao i drugo drveće .

Kažu nam i da meštani Presečine zbog ovoga najvljuju okupljanje i sprečavanje investitora , koji ima, kako kažu, samo pravo korišćenja jezera koje se nalazi na zemljištu čiji je valsnik Republika Srbija, da ih ugrozi svojim postupcima.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Čitaoci javljaju, novi vlasnici tvrde: Ne sečemo topole kod Presečanskog jezera al planiramo seču niskog rastinja

Izvor: JUGpress.com, 10.Maj.2021

LESKOVAC..Ne sečemo topole i nismo tražili dozvolu, odgovorio je na naše pitanje, a na osnovu poruka čitalaca, da li “Fungo jug” namerava da seče topole, koje su, zapravo, zaštitna zone, oko Presečanskog jezera i da li su tražili dozvolu nadležnih za to...Dobili smo i pretnju da će “ubuduće...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.