Četiri gostovanja u februaru u leskovačkom Pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jan.2020, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri gostovanja u februaru u leskovačkom Pozorištu

Ljubitelji pozorišne umetnosti u Leskovcu će, osim predstava njihove trupe, u februaru moći da pogledaju i 4 gostujuće - iz Vranja, Šapca i Beograda. Na večernjoj sceni je sedam predstava, a biće odigrano i 5 predstava za decu.

Drugi mesec u godini počeće dečjom predstavom Kako su postale ružne reči, rađene po motivima dela Duška Radovića, koja je na repertoaru u nedleju 2. februara od 12 sati. Pet >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dana kasnije publika će moći da pogleda adaptaciju dela Radoja Domanovića Pozorište u Palanci koje je premijerno izvedeno krajem novembra prošle godine.

Dva dana kasnije ponovo je na reperoaru dečji program, a igraće se predstava Mališa u zemlji knjiga. Nakon ovoga, obožavaoce pozorišta očekuju 2 gostovanja zaredom, a u Leskovac dolaze Šabačko pozorište i glumac Dragoslav Gile Branković. Na repertoaru i 5 predstava za decu, foto: Narodno pozorište Leskovac

Priču o stradanju Jevreja u Drugom svetskom ratu, ispričanu kroz prizmu devojčice Ane Frank, adaptiranu u pozorišnoj verziji šabačke trupe, Leskovčani će moći da pogledaju u utorak, 11. februara. Dva dana kasnije publiku očekuje još jedno gostovanje, a moći će da pogledaju monodramu Put za Jerihon u izvođenju Dragoslava Gileta Brankovića - kažu u Pozorištu.

Nakon 2 gostovanja publika če moći da pogleda 2 predstave domaće trupe, a na repertoaru su predstava Svici i dečja Sunđerko Bob.

Predstavu Ljubav na seoski način u beogradskoj produkciji Tri za Groš Leskovčani će moči da pogledaju u petak, 21. februara od 20 sati.

Nakon Beograđana, dan kasnije u leskovačko Pozorište ponovo dolaze gosti, a ovoga puta dočekaćemo kolege iz Vranja koji će odigrati predstavu za decu Mačak u čizmama. Ona je na repertoaru u subotu, 22. februara od 12 sati - kažu organizatori.

I u nedelju će najmlađi moći u pozorište, a igra se predstava Pepeljuga.

Februar će leskovačkom Pozorištu zatvoriti predstave Ako se probudiš ili kao da je važno i monodrama Dr Feler, koje su na repertoaru 25 i 28. februara.

Detaljne informacije o ceni karata mogu se dobiti na telefon 016/236 333, a mogu se i rezervisati onlajn na sajtu Pozorišta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.