Izvor: JUGpress.com, 08.Nov.2019, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borovčanin u Leskovcu najavio turnir “Omladinska zlatna rukavica”

LESKOVAC

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin danas je na konferenciji u Leskovcu najavio bokserski turnir „Omladinska zlatna rukavica“ .

Turnir će biti održan od 5. do 7. decembra u SRC „Dubočica“.

Borovčanin je , odgovarajući na pitanje novinara JUGpressa ko finansira turnir, rekao da to čini Bokserski savez Srbije sa oko milion dinara a da će grad Leskovac pružiti logističku podršku.

„Drago mi je da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << će Leskovac biti domaćin i organizator ovogodišnjeg turnira koji svake godine priprema Bokserski savez Srbije. S obzirom na to da se naš grad diči bogatom bokserskom istorijom ali i da leskovačka publika voli sport i sportska dešavanja siguran sam da će Sportsko rekreacioni centar Dubočica biti prepun. Ovaj turnir se ne održava slučajno u Leskovcu: postoje četiri bokserska kluba koje grad pomaže i podržava Jugboksing, Bokserski klub Hisar, Bokserski klub Dubočica i Bokserski klub Đurović. A treba pomenuti i naše mlade reprezentativce u boksu Aleksu Mitića i Marka Docića, članove kluba Jugboksing”, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

„Okupićemo najbolje boksere sa prostora bivše Jugoslavije, reprezentacije svih zemalja će se okupiti u Leskovcu i takmičiti se u turnirskom sistemu takmičenja. A najbolji takmičari će biti konkurenti za prestižni trofej „Omladinska zlatna rukavica”, rekao je Borovčanin.

On je dodao sa su Bokserski savez i grad Leskovac pokrenuli školu boksa koja je besplatna u sva četiri kluba.

Kaže da je to “važno za decu koja žele da se bave borilačkim sportovima. Nakon toga će izaći kao bolji ljudi, jer boks osnažuje karakter.“

Turnir će biti održan od 5. do 7. decembra u SRC „Dubočica“ finansiraće ga Bokserski savez Srbije sa oko milion dinara, a Grad Leskovac će pružiti logističku podršku.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.