Blag reč – nova knjiga na zaplanjskom dijalektu Negoslave Stanojević

Izvor: DobreVesti.rs, 24.Apr.2021, 22:08

Blag reč – nova knjiga na zaplanjskom dijalektu Negoslave Stanojević

Nedavno je izašla iz štampe nova knjiga na zaplanjskom dijalektu, ''Blag reč'', Nišlijke Negoslave Stanojević, rođene u selu Donji Prisjan koje se nalazi u podnožju Suve planine, u živopisnom kraju Zaplanju, smeštenom između Niša, Leskovca , Vlasotinca i Babušnice.

 
Pošto je svojom prvom knjigom , ''Jošte čekam taj reč da mi rekne“, skrenula pažnju javnosti ne samo na zaplanjski govor, koji je zajedno sa svrljiškim zapravo poddijalekt timočko-prizrenskog dijalekta, već i na čitav ovaj pasivan i malo poznat kraj, Negoslava Stanojević nastavlja da nas upoznaje sa mentalitetom, običajima, navikama, radostima i bolima ono malo u rodnom...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.