Izvor: JUGpress.com, 17.Apr.2021, 11:33

Bajatović sa Cvetanovićem razgovarao o gasifikaciji u Leskovcu

LESKOVAC

Direktor javnog preduzeća „Srbijagas“ Dušan Bajatović razgovarao je u Leskovcu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem o produženju magistralnog gasovoda za snabdevanje Leskovca, Vladičinog Hana i Vranja u okviru ubrzane gasifikacije Republike Srbije koju je ranije najavio predsednik Aleksandar Vučić, objavljeno je na sajtu grada.

Bilo je reči i o sagledavanju buduće potrošnje, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << akcenat je stavljen na buduće industrijske potrošače i razvoj industrijskih zona. Do Leskovca je već doveden čelični gasovod visokog pritiska, čime su stvoreni uslovi za gasifikaciju samog grada i okolnih mesta. Deo posla je započela kompanija „Jugorosgas“, ali, s obzirom da se zahteva brža kompletna gasifikacija Leskovca, okolnih mesta i industrijskih zona, detaljno razmotrena ideja da rad na gasifikaciji obavlja „Srbijagas“ kroz projekat strateškog partnerstva. Grad Leskovac ima veliko interesovanje za što bržu realizaciju projekta gasifikacije, jer to omogućava dalje razvojne projekte i osnažuje ekološku komponentu, projekat strateškog partnerstva trebalo bi da bude potpisan do završetka maja tekuće godine, navodi se u objavi.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.