Asfalt menja kocku u leskovačkoj Ulici Devet Jugovića

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2022, 12:10

Asfalt menja kocku u leskovačkoj Ulici Devet Jugovića

90 kalendarskih dana rok je za završetak radova na rekonstrukciji leskovačke Ulice 9 Jugovića koja će, umesto kaldrme, biti presvučena asfaltom. Za tu namenu iz gradskog budžeta biće izdvojeno 38 miliona dinara, dok će 17 miliona biti plaćen PDV na kocku koja će biti iskorišćena za uređenje pešačkih staza.

Iako vrlo prometna, ulica duga 760 metara napokon je dočekala dugo najavljivanu rekonstrukciju, a ono što stanovnike, ali i vozače najviše raduje, bar kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kažu, jeste što će dotrajala kocka napokon biti uklonjena sa puta, dok će trotar uređen behaton pločama.

Otpočeli su radovi na rehabilitaciji ove ulice u dužini od tačno 761 metar i za to je Grad Leskovac izdvojio 38 miliona dinara. Rekonstrukcijom ove ulice će Leskovac dobiti još jednu savremenu saobraćajnicu i time obezbediti nesmetan i brži protok saobraćaja i što je važnije, značajno će olakšati život meštanima Ulice devet Jugovića, kao i svih koji u tranzitu koriste ovu ulicu - rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je dodao i da će kocka koja bude skinuta završiti na gradskoj parceli u blizini fabrike Falke, gde se nalazi i kocka sa puta prema Vučju, te da će biti iskorićena za uređenje staza na Hisaru ili do nekih verskih objekata.

Ova kocka pripada Gradu, ali ćemo morati da platimo 17 miliona PDV. Kocka je vrlo značajna, njen rok trajanja je 100 godina, tako da ćemo prvo pokušati da nađemo dobre majstore koji će je očistiti, kako bi kasnije mogli da je ugradimo na stazama na Hisaru ili do nekih verskih objekata - kaže Cvetanović.

Radove će izvoditi preduzeće AB Kop iz Vlasotinca, a dok oni ne budu gotovi, vozači će morati da potraže alternativne pravce, pošto će ulica biti zatvorena za saobraćaj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.