Izvor: JUGpress.com, 16.Jun.2020, 23:01

Aleksandar Kuzmanović novi trener fudbalera Dubočice

LESKOVAC

I kada su se, na početku prolećne sezone, očekivale žestoke borbe za bodove u svim ligama fudbalske Srbije, odlukom najviših državnih organa, u borbi za očuvanje zdravlja svakog pojedinca, sredinom marta uvedene su vanredne mere, što je dovelo do toga da su prekinuta sva sportska takmičenja u državi. Na najvišim fudbalskim organima FS Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je sada da donesu odgovarajuće odluke kako bi se razrešile sve dileme oko plasmana klubova u ligama gde su se takmičili. U svakom slučaju ne postoji odluka koja bi mogla da zadovolji sve one koji su se našli u situaciji da idu u viši rang ili da zadrže postojeći status. Pošto vreme nije nikome najbolji saputnik, dobro bi bilo da te odluke uslede u najskorije vreme kako bi klubovi znali kako da projektuju svoje planove i programe u narednom periodu.

Agilno rukovodstvo leskovačke Dubočice, na čelu sa preduzimljivim predsednikom Dejanom Savićem, i prvim saradnikom, sportskim direktorom Vladicom Cekićem, nije sedelo skršenih ruku, ovih tri meseca, već je bilo posvećeno budućnosti Dubočice i planovima kako bi se ovaj klub našao tamo gde mu je mesto, a to je takmičenje u Prvoj Srbije, odnosno drugom stepenu takmičenja u fudbalskoj Srbiji. U prilog tome govori i činjenica da je u ponedeljak izvršena prozivka fudbalera kako bi se startovalo sa pripremama za novu fudbalsku sezonu. Kako je fudbalska čaršija, po običaju najobaveštenija, mnogi fudbalski zaljubljenici i navijači Dubočicu već vide u društvu prvoligaških ekipa Srbije. Po kom osnovu i kako s obzirom da Dubočice u trenutku prekida nije bila na čelnoj pozciji oni ne mogu da bliže objasne, ali zato su dobili informaciju iz ,,poverljivih izvora” da će Dubočica biti novi član Prve lige Srbije i to već od ove sezone.

U ovom trenutku ništa posebno i sigurno ne mogu da kažem što se tiče daljeg statusa i lige u kojoj će Dubočica igrati u jesenjoj sezoni. U momentu prekida prvnstva nismo bili na čelnoj poziciji u ligi. Ako ovog trenutka nešto govorimo, to bi bilo da smo još uvek u društvu srpskoligaških ekipa fudbalskog ,,Istoka”, sve dok nadležni organi FS Srbije ne donesu neku drugu odluku – kaže nam Vladica Cekić, sportski direktor Dubočice.

Koliko saznajemo došlo je do promene na mestu šefa stručnog štaba ?Tako je. Za prvog trenera ekipe angažovan je Aleksandar Kuzmanović, koji ima zavidnu igračku i trenersku karijeru. Sa njim će raditi dosadašnji članovi stručnog štaba Zoran Mitrović i trener golmana Novica Jovanović.

Da li dosadašnji trener Dragan Stanković ,,Šimi” ostaje u klubu ?,,Šimi” je mnogo dao Dubočici kao igrač, a potom i kao trener. I on jedan od igrača koji je mnogo zadužio klub, svojim radom i ponašanjem. Njegovo znanje i iskustvo u radu sa fudbalerima je veliko, i zbog toga želimo da ostane u klubu, možda, kao koordinator u radu sa mlađim selekcijama kluba.

U ponedeljak je igračima predstavljen novi trener, a odrađen je i trening sa igračima koji su se javili na prozivci ?Posle razgovora sa prisutnim igračima i predstavljanja novog šefa stručnog štaba, odrađen je i prvi trening sa 22 igrača od kojih je bilo osmorica novajlija. Ovo je praktično početak priprema za novu sezonu, jer će se sa treninzima nastaviti u narednom periodu po planu i programu trenera Kuzmanovića. Na početku smo stvaranjnja jedne nove i jake Dubočice, bez obzira na to u kom rangu ćemo se takmičiti od jeseni – naglašava Vladica Cekić, sportski direktor kluba.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.