AMSS:Zbog snega saobraćaj otežan na skoro celoj putnoj mreži

Izvor: Studio B, 27.Nov.2013, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS:Zbog snega saobraćaj otežan na skoro celoj putnoj mreži

Zbog snežnih padavina, saobraćaj je usporen i otežan na skoro celoj putnoj mreži na području Srbije, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

Sneg umerenog intenziteta pada na području Valjeva, Užica, Zlatibora, Ivanjice, Kruševca Leskovca, Vranja i Majdanpeka.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", na autoputevima, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na putevima prvog prioriteta u nižim predelima, kolovoz je samo mokar, dok na putevima prvog prioriteta u višim predelima ima snežnog pokrivača u raskvašenom stanju visine do tri centimetra, pa je saobraćaj usporen. Zbog snežne mećave i jakog vetra saobraćaj je veoma otežan na prevoju Čestobrodica na putu Paraćin - Zaječar, preko Popadije i Tresibabe, gde je obavezna upotreba lanaca.

Na ostalim putevima prvog prioriteta saobraćaj se obavlja bez prekida, ali usporeno.

Na putevima drugog prioriteta u nižim predelima, kolovoz je mokar ili mestimično pod raskvašenim snegom, dok u planinskim predelima i preko planskih prevoja na kolovozu ima snega do pet centimetara, a saobraćaj je na ovim putevima otežan.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Još uvek je aktuelna blokada u Kragujevcu, na raskrsnici ulica Kraljevačkih odreda i Oktobarskih žrtava, navodi se u saopštenju i dodaje da su meštani sela Male Pčelice blokirali prolaz za sva teretna vozila i autobuse, dok se putnička vozila propuštaju.

AMSS podseća sve vozače da su od 1. novembra do 1. aprila po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

 
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Kruševac

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Zbog snega saobraćaj otežan na skoro celoj putnoj mreži

Izvor: Blic, 27.Nov.2013

Zbog snežnih padavina, saobraćaj je usporen i otežan na skoro celoj putnoj mreži na području Srbije, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMS S)...Zbog snega otežan saobraćaj..Sneg umerenog intenziteta pada na području Valjeva, Užica, Zlatibora, Ivanjice, Kruševca Leskovca, Vranja i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.