Virus pogađa tržišta: Obustavljene isporuke kineskih mobilnih telefona u Rusiju

Izvor: B92, 31.Jan.2020, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virus pogađa tržišta: Obustavljene isporuke kineskih mobilnih telefona u Rusiju

Moskva -- Kineski proizvođači Huavej, Sjaomi, Vivo, Realme, ZTE i Lenovo, kao i američki Epl, privremeno su obustavili isporuke mobilnih telefona iz Kine u Rusiju.

Ta mera uvedena je zbog koronavirusa, saopštio je ruski list "Komersant".

Kako se navodi, iz ovih kompanija poslata su pisma ruskim distributerima sa obaveštenjem da se isporuka mobilnih telefona ovih proizvođača obustavlja u periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od dve sedmice zbog koronavirusa, a u svetlu predstojeće Kineske nove godine.

Istovremeno, ruski maloprodajni lanci mobilnih telefona tvrde da se ove mere neće odraziti na prodaju tih uređaja u Rusiji i da kupci neće osetiti deficit, prenosi Sputnjik.

Prethodno su ruske vlasti saopštile da od 31. januara ograničavaju železnički transport sa Kinom zbog koronavirusa.​

Kineske vlasti su 31. decembra 2019. godine obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nove vrste upale pluća u Vuhanu, koji se nalazi u centralnom delu zemlje.

Stručnjaci su utvrdili da je uzročnik pneumonije koronavirus 2019-nCoV. Na teritoriji Kine je zbog virusa do sada umrla 81 osoba, a više od 2.744 osobe je zaraženo.
Pogledaj vesti o: Lenovo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog KORONAVIRUSA, kineski proizvođači mobilnih telefona OBUSTAVILI ISPORUKE za Rusiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2020, 00:08

Kupci neće osetiti deficit...Mnogi kineski proizvođači mobilnih telefona privremeno su obustavili isporuke svojih uređaja iz Kine u Rusiju zbog koronavirusa, saopštio je ruski medij...Kako se navodi, iz ovih kompanija su poslata pisma ruskim distributerima sa obaveštenjem da se isporuka mobilnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.