Lena Kovačević peva za mobilni inkubator u Nišu

Izvor: Blic, 21.Sep.2017, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lena Kovačević peva za mobilni inkubator u Nišu

Pevačica Lena Kovačević održaće koncert sutra u 20 časova u Domu Vojske Srbije u Nišu, a sav prihod od ulaznica je namenjen kupovini mobilnog inkubatora za Niški klinički centar.

Od sto beba rođenih u Nišu ili na jugoistoku Srbije na dalje lečenje u Beograd ide jedna beba, a Ginekološko akušerska klinika u KC Niš ima samo jedan takav inkubator. U slučaju da dva  novorođenčeta istovremeno moraju da budu prebačena u Beograd, jedna mora da čeka da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se mobilni inkubator vrati u Niš, što može da bude fatalno.

- Drago mi je što učestvujem u ovoj izuzetno važnoj humanitarnoj akciji. Moramo svi zajedno da pomognemo da se skupi novac za mobilni inkubator - rekla je poznata pevačica.

Direktor Kliničkog centra prof. dr Zoran Radovanović istakao je da je za prostor jugoistočne Srbije, na kome živi 2,5 miliona stanovnika, nedovoljan jedan transportni inkubator.

- Neophodan nam je još jedan takav inkubator jer mi i do Niša moramo da prevozimo bebice koje se rode u drugim gradovima na jugoistoku. Ako je mobilni inkubator otišao u Beograd, mi nemamo još jedan da prevezemo novorođenče kome je neophodna posebna nega. Statistički podaci nam govore da godišnje tri odsto beba rođenih u Nišu i u jugoistočnoj Srbiji šaljemo u Beograd zbog bolesti koje su uže subspecijalnosti i operacija koje se ne izvode u Nišu - naglasio je Radovanović.

Mobilni inkubator košta 1,5 miliona dinara, a organizator ovog humanitarnor koncerta je Rotarakt klub "Niš-centar".
Pogledaj vesti o: Lena Kovačević,   Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.