Vlada utvrdila izmene Zakona o planiranju i izgradnji

Izvor: Beta, 10.Feb.2011, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada utvrdila izmene Zakona o planiranju i izgradnji

BEOGRAD, 10. februara 2011. (Beta) - Vlada Srbije je u četvrtak utvrdila Predlog izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji.

Saopšteno je da taj predlog "u oblasti planiranja predvidja pojednostavljenje procedure u slučaju izmene planskog dokumenta, a u oblasti legalizacije umanjenje za odredjene kategorije lica".

U saopštenju piše i da će izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji biti "pojednostavljena procedura u slučaju izmene planskog dokumenta".

"U oblasti legalizacije predvidjena su umanjenja za odredjene kategorije lica, povećan i preciziran broj dokaza kojima se utvrdjuje da podnosilac ima rešen imovinsko-pravni osnov i predvidjena mogućnost da lokalna samouprava, u ime i za račun podnosioca, prikupi potrebnu dokumentaciju u postupku, a da podnosilac plati na rok od više godina", psise u saopštenju.

Vlada je utvrdila i Predlog zakona o advokaturi i Predlog zakona o potvrdjivanju sporazuma o kreditu izmedju Srbije i Evropske unije i Narodne banke Srbije.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.