Vlada Bosne i Hercegovine prihvatila zahtev za legalizaciju istopolnih brakova

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Bosne i Hercegovine prihvatila zahtev za legalizaciju istopolnih brakova

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sednici prihvatila zahtev za legalizaciju istopolnih brakova.

"Tačka je bila danas na dnevnom redu i usvojena je u formi u kojoj je predložena", potvrdio je Fadil Novalić, premijer FBiH.

On je rekao da FBiH sledi put Evropske unije.

"Na putu smo EU. Sve što na tom putu susretnemo mi prihvatamo kao potrebu", kazao je Novalić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Na predlog Federalnog ministarstva pravde, Federalna vlada će imenovati međuresornu radnu grupu koja će analizirati propise u okviru kojih istospolni parovi iz životne zajednice mogu ostvarivati prava koja proizilaze iz Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, te predložiti propise koje je potrebno doneti na području Federacije BiH.

Ove inicijative zapravo su rezultat žalbi na osnovu kojih je Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova upoznato sa problemima koji su se pojavili u praksi, a koji se odnose na istopolne zajednice i upise u matičnu evidenciju.

Autor: nezavisne.com, klix.ba

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.