Pojačana kontrola saobraćaja u Beogradu: Radari love nesavesne vozače

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2017, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola saobraćaja u Beogradu: Radari love nesavesne vozače

Briga o bezbednosti u prestonici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja u Beogradu.

Završena legalizacija oružja u Srbiji: Narod naoružan do zuba

Posebnu pažnju će obratiti na kontrolu brzine, proveru alkoholisanosti vozača, kao i da li vozači koriste sigurnosni pojas.

Pojačane patrole će kontrolisati i prilaze glavnom gradu.

Kontrolisaće se i magistralni putevi, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a posebna pažnja biće posvećena merenju brzine na autoputevima širom Srbije gde će biti presretači.

Brzinu kretanja vozila kontrolisaće radarski sistem. Sistem radarske kontrole podrazumeva evidentiranje brzine bez zaustavljanja vozila i prisustva policijskih službenika.

Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju na obe saobraćajne trake i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, a poseduje i memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Obaveštenje o učinjenom prekršaju koji je evidentiran radarskim sistemom dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta vlasnika vozila.

Iz policije apeluju na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne upravljaju automobilom pod dejstvom alkohola.
Pogledaj vesti o: Legalizacija,   Autoput

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.