Milan Protić: Izlaskom na izbore opozicija gubi i ono malo podrške među građanima

Izvor: JužneVesti.com, 09.Sep.2019, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Protić: Izlaskom na izbore opozicija gubi i ono malo podrške među građanima

Izlazak na izbore ne donosi ništa osim dodatne legalizacije i legitimizacije "Vučićevog režima i vladajućeg poretka", rekao je u FoNet-ovoj emisiji “Kvaka 23” istoričar i bivši diplomata Milan Protić, koji smatra da je "Kosovo izgubljeno i da ne treba na to trošiti dodatnu energiju".

U serijalu "Kvaka 23", Protić je novinarki Danici Vučenić rekao da bi izlaskom na izbore "opozicija izgubila i ono malo podrške koju ima među građanima i dokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da na dosta jasan način sarađuje sa režimom".

Prema njegovom mišljenju, buduća odluka Demokratske stranke (DS) u vezi sa bojkotom izbora, "zbog tradicije i dugovečnosti, važnija je od odluka drugih stranaka".

Predviđa da će DS "izglasati bojkot", jer "ne vidi da imaju drugu opciju", ali u opoziciji, s druge strane, ne vidi želju da uđe u beskompromisni sukob sa režimom.

Ne vidi ni svrhu razgovora o izbornim uslovima, koje naziva "rijaliti programom" i objašnjava da je za uspeh bojkota važno "koliko se partija opozicije odluči na ovaj korak, ali i procenat građana koji će izaći na birališta".

Protić "frontalni sukob" sa vlastima vidi kao beskomprimisno suprotstavljanje vladajućem poretku kroz svakodnevnu komunikaciju sa građanima.

To što vidim je da deo opozicije taktizira i nije spreman na beskomprimisno suprotstavljanje vladajućem poretku i zato loše prolazi u biračkom telu - kaže Protić.

Emisiju "Kvaka 23" možete pogledati na njihovom sajtu.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.