Koha: Na Kosovu 240–260.000 komada ilegalnog oružja

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Na Kosovu 240–260.000 komada ilegalnog oružja

Od danas na Kosovu počinje prva legalizacija oružja koje je u velikom broju u ilegalnom posedu. Jedno međunarodno istraživanje pokazuje da se taj broj kreće između 240.000 i 260.000 komada, saopšteno je iz kosovske policije.
Reč je o dobrovoljnoj legalizaciji oružja u privatnom posedu, pa se stanovnici pozivaju da iskoriste ovu pravnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mogućnost da legalizuju svoje oružje.

U policijskom saopštenju, koje prenosi Koha, navodi se da će legalizacija uticati na poboljšanje imidža Kosova, jer je, kako se navodi, "mali broj registrovanog oružja u poređenju sa brojem ilegalnog".
Ističu da je legalizacija oružja višestruko korisna, jer obezbeđuje sigurnije mesto za život i štiti životnu sredinu.
"Pošto je ovo prvi proces legalizacije oružja na Kosovu, tražimo razumevanje građana za moguće tehničke prepreke koje mogu nastati, a mi se obavezujemo da ćemo se angažovati maksimalno da se ovaj proces odvija na najbolji mogući način", navodi kosovska policija.
Legalizacija počinje danas i trajaće u narednih šest meseci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.