Izvor: N1 televizija, 01.Avg.2021, 12:06

Gosti N1: Od „kanabis je ulaz u teže droge“ do „on je aspirin 21. veka“

Marija Mihajlović iz Socijalnog Kanabis kluba IRKA rekla je gostujući u Novom danu N1 da je pitanje kanabisa i legalizacije marihuane u medicinske svrhe široka tema koja zahteva raspravu. "To je biljka koja je zahvalna, više se ne postavlja pitanje da li je kanabis ovakav ili onakav. Podela na medicinsku i rekreativnu upotrebu marihuane je pogrešna, volela bih da uspostavimo konsenzus da kanabis nikoga nije ubio", rekla je Mihajlović. Doktor Ranko Raičević iz Društva neurologa Srbije rekao je da to nije tačno i da je kanabis u 90 odsto slučajeva ulaz u zloupotrebu teških droga. "Niko ne počinje sa njima pre upotrebe kanabisa", kazao je doktor. Advokat Jugoslav Tintor smatra da je krivično-pravni akspekt marihuane problematičan jer se predviđa zatvorska kazna od 3-12 godina za svakog ko proda četvrt grama marihuane za, kako je rekao, 200 dinara.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Da li je Kanabis aspirin 21. veka ili ulaz u zloupotrebu teških droga?

Izvor: Danas, 01.Avg.2021

Marija Mihajlović iz Socijalnog Kanabis kluba IRKA izjavila je za N1 da je kanabis aspirin 21. veka i da nju zanima praksa i kako on pomaže ljudima, dok je doktor Ranko Raičević iz Društva neurologa Srbije rekao da to nije tačno i da je kanabis u 90 odsto slučajeva ulaz u zloupotrebu teških droga.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.