Eutanazija je pravo na dostojanstvenu smrt ili legalizacija ubistva? VIDEO

Izvor: B92, 03.Okt.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eutanazija je pravo na dostojanstvenu smrt ili legalizacija ubistva? VIDEO

"Živim u svetu bola."

To je bila poslednja poruka italijanskog di-džeja Fabijana Antonijanija kada je 2017. godine odlučio da umre u jednoj švajcarskoj klinici za eutanaziju, jer je to u njegovoj zemlji nezakonito. Danas, dve godine kasnije, Vrhovni sud Italije doneo je presudu da ubistvo iz milosrđa nije krivično delo.

Naš zakon takođe ne dozvoljava dobrovoljni prekid života, ali mnogi smatraju da je humano prekinuti nepodnošljivu psihičku i fizičku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << patnju onome ko to želi.

O ovome su u "Jutru" razgovarali stručnjaci. Treba li legalizovati dostojanstvenu smrt obolelima od teških i neizlečivih bolesti pitali smo prof. dr Nevenu Čalovski Hercog, psihoterapeuta, i prof. dr Branislava Filipovića, neuropsihijatra.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.