Društvenim mrežama sledi perestrojka, nemoguće je suprotstaviti se

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 12:05

"Društvenim mrežama sledi perestrojka, nemoguće je suprotstaviti se"

Društvenim mrežama u svetu predstoji restruktuiranje, one će se menjati i na sebi osetiti uticaj ili pritisak, smatra portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Već vidimo kapitalni početak restruktuiranja, moderacije, zakonodavne legalizacije društvenih mreža.

Ako je pre toga, tokom nekoliko godina, ovo bio neki uvod, onda će sada ova sredina doživeti ili pritisak na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sebe ili uticaj, ali će se na ovaj ili onaj način menjati", rekla je Zaharova na onlajn konferenciji "Svet očima medija u 2020. godini", koju je organizovala novinska agencija "Rusija sevodnja".

Prema njenom mišljenju, glavna pretnja u medijskom prostoru danas su lažne vesti.

"Glavna pretnja su lažne vesti. Dugo se glavna pretnja zvala propaganda, setite se, sve se zasnivalo na tome: osnovni ugušivač slobode medija, nemogućnosti razvoja novinarstva, prepreka u radu novinara nazivala se upravo propaganda", objasnila je Zaharova, prenosi Sputnjik.

"Danas mi se čini da zlo propagande bledi u poređenju sa pretnjom koju predstavljaju lažne vesti. Zato što se možete odupreti propagandi, imate sve alate za to, postoje zakoni, za to su stvorene svetske međunarodne institucije, za to je stvoreno civilno društvo", dodala je ona.

Ona je uverena da se propagandi može suprotstaviti, ali da je lažnim vestima to nemoguće: "Bilo da ste pojedinac, javna ličnost, struktura, organizacija, kompanija, država. Nemoguće je, ne postoje takvi mehanizmi", konstatovala je Zaharova dodajući da je "stvoren ogroman broj mehanizama za širenje lažnih vesti".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.