Argentinska vlada isključila mogućnost referenduma o abortusu

Izvor: Beta, 09.Avg.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Argentinska vlada isključila mogućnost referenduma o abortusu

Argentinska vlada isključila je danas mogućnost održavanja referenduma o abortusu pošto je gornji dom parlamenta odbacio nacrt zakona o legalizaciji prekida trudnoće dodajući da će se ulagati napori o prevenciji."Ne mislimo da bi referendum bio opcija. Izabrali smo put parlamenta", izjavio je premijer Markos Penja posle predloga jednog poslanika o organizovanju referenduma kao što je to bio slučaj u Irskoj.Gornji dom parlamenta Argentine nije usvojio predlog zakona o legalizaciji abortusa u prvih 14 nedelja trudnoće, suprotno očekivanjima. Donji dom usvojio je predlog zakona u junu tesnom većinom, a predsednik Maurisio Makri rekao je da će ga potpisati ako bude izglasan u Senatu.Makri je ranije rekao da treba raditi na uvodjenju seksualnog obrazovanja u školama, što je mera uvedena pre desetak godina ali nije primenjena.Abortus je u Argentini dozvoljen jedino u slučaju silovanja i rizika po zdravlje žene.Kuba i Urugvaj su jedine zemlje Latinske Amerike u kojma je prekid trudnoće dozvoljen.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Argentinska vlada isključila mogućnost referenduma o abortusu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2018

Argentinska vlada isključila je danas mogućnost održavanja referenduma o abortusu pošto je gornji dom parlamenta odbacio nacrt zakona o legalizaciji prekida trudnoće dodajući da će se ulagati napori o prevenciji..."Ne mislimo da bi referendum bio opcija. Izabrali smo put parlamenta", izjavio je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.