Afera u katastru: Šefica kočila legalizaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2019, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera u katastru: Šefica kočila legalizaciju

Šefica Katastra 2 u Novom sadu smenjena jer je i premeštena na niže radno mesto jer je blokirala više od 2.000 predmeta.

Pri kontroli rada šefice katastra u Novom Sadu, u njenom stolu nađen je 541 predmet koji nije završen, a još hiljadu i po je bilo blokirano, kako saznaju Novosti, nisu bili prosleđeni u dalju proceduru.

Time je oštećeno na stotine građana, firmi i investitora, jer nisu mogli da dobiju potrebne papire za izdavanja građevinskih dozvola, niti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su mogli da podižu kredite, dok je proces ozakonjenja nelegalnih objekata bio potpuno blokiran.

Iz RGZ nisu mogli da kažu da li iza te blokade stoji korupcija jer, kako piše list, za to nemaju dokaza, ali su rekli da je ona bila kolovođa štrajka u toj instituciji i bukvalno je četiri meseca provela u štrajku, kao i veliki broj njenih saradnika.

Da se ovakvi slučajevi ne bi događali, direktor RGZ Borko Drašković prekjuče je doneo odluku o rotaciji službenika u katastru.

Kako pišu Novosti, razlozi su sprečavanje eventualnih blokada, ali i korupcije.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.