Lamborghini ima novi najprodavaniji model u istoriji, Gallardo pada na drugu poziciju

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lamborghini ima novi najprodavaniji model u istoriji, Gallardo pada na drugu poziciju

Italijanski proizvođač napravio je 14.022 primeraka modela Huracan za samo pet godina, dok je za isti broj automobila Gallardo bilo potrebno čak deset godina.

Lamborghinijev SUV Urus jeste trenutno najtraženiji model italijanskog proizvođača, ali je istorijski gledano najprodavaniji automobil Huracan koji se izrađuje od 2014. godine.

Naime, kompanija je želela da posebno obeleži proizvodnju 14.022. primerka ovog modela s obzirom da je to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozilo donelo Huracanu zvanje najprodavanijeg Lamborghinija svih vremena. Uspeh Huracana je utoliko veći što je ovaj prodajni rezultat postignut za 5 godina, dok je dosadašnjem najprodavanijem modelu – Gallardu, bilo potrebno dostruko više vremena (2003-2013.).

U Lamborghiniju navode da je 14.022. Huracan kupe verzija u “Grigio Titans” boji spoljašnjosti i da je namenjen kupcu u Južnoj Koreji.

Što se tiče prodajnih rezultata u tekućoj godini, Lamborghini je u prvoj polovini 2019. isporučio 1.211 Huracana, 649 Aventadora i čak 2.693 primerka SUV-a Urus.

Ukupno je za prvih šest meseci napravljeno 4.553 automobila sa značkom bika, što je povećanje od 96% u odnosu na isti period 2018.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lamborghini Huracan se proizvodi mnogo brže u odnosu na Gallardo

Izvor: AutoBlog, 15.Okt.2019

Uz vest da se Volkswagen ipak neće odreći Lamborghinija, u italijanskoj automobilskoj kompaniji su fotografisali tamnosivi Huracan Evo koji će biti isporučen kupcu u Južnoj Koreji, a predstavlja 14.022. proizvedeni primerak naslednika modela Gallardo. I dok je Huracan do pomenutog broja stigao nakon...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.