Rus upalio auto pomoću OBIČNIH BATERIJA! Sa LADOM je sve moguće! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rus upalio auto pomoću OBIČNIH BATERIJA! Sa LADOM je sve moguće! (VIDEO)

Nesvakidašnji eksperiment!

KAD je Lada u pitanju, sve je moguće. Šalu na stranu, ali struja je struja, pa je pod pretpostavkom generisanja dovoljne jačine struje svaki tip baterija kompatibilan. A kad govorimo o baterijama tipa AA kakve najčešće nalazimo u daljinskim upravljačima, lampama i igračkama, trebaće ih puno. Ruski Jutjuber poznat po preradama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lada i nekonvencionalnim rešenjima odlučio je lično da isproba tu ideju. A kako je Garage54 u pitanju, znajte da će rezultat biti jeftin i upečatljiv.

Napravio je sanduk i sa svake strane stavio bakrene ploče kako bi generisao polove. A između je složio ni više ni manje nego 1.000 baterija. I naravno, uspeo je da startuje motor. Ako ne verujete, pogledajte video i uverite se da to nije jedino što se može s malim baterijama.

Evo kako Rus reaguje kada mu auto podigne PAUK! (VIDEO)

Prema nekim proračunima dovoljno je i 200 baterija za startovanje motora. Inače, jedna AA baterija daje napon od 1,5 V, a pri struji jačine 50 mA daje minimalno 400 mAh. Osam baterija u seriji daje 12V napona, a kad se složi par desetina redova i paralelno spoji, jačina struje će biti dovoljna, bar na nivou solidnog akumulatora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Da li baterije iz daljinskog mogu da zamene akumulator pri startovanju motora?

Izvor: AutoBlog, 21.Jan.2019, 08:32

Kada je Lada u pitanju, sve je moguće Šalu na stranu, ali struja je struja, pa je pod pretpostavkom generisanja dovoljne jačine struje svaki tip baterija kompatibilan. A kada govorimo o baterijama tipa AA kakve najčešće nalazimo u daljinskim upravljačima i igračkama, biće ih potrebno puno....

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.