Legendarni terenac u prodaji i nakon 40 godina, a nije Lada Niva

Izvor: B92, 01.Feb.2023, 16:47

Legendarni terenac u prodaji i nakon 40 godina, a nije Lada Niva

Čuveni terenski model mogao bi uskoro da dobije četvorocilindarski hibridni pogon.

Land Cruiser 70 je predstavljen davne 1984. godine kao terenac koji može da ide bilo gde. Sledeće godine će proslaviti svoj 40. rođendan, ali i ostati u prodaji u doglednoj budućnosti u Australiji.

Ovaj podatak otkrio je CarSales u razgovoru sa Šonom Henlijem, potpredsednikom prodaje i marketinga Toyote u Australiji.

Čak se govori i o ugradnji hibridnog pogonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sklopa, što bi bilo praktično nezapamćeno u automobilskoj industriji – da se elektrifikuje model star 40 godina.

Podsećanja radi, aktuelni Land Cruiser 70 koristi 4.5-litarski turbodizel V8 motor, a šuška se o četvorocilindarskom hibridnom pogonu. Henli nije isključio ni manji pogonski sklop.

Land Cruiser 70 se nudi kao klasični terenac sa 5 vrata i kao pikap (kamionet), a na zvaničnom sajtu Toyote se reklamira sloganom: "I dalje moćan, i dalje neuništiv"!

Zanimljivo je da ovaj model ima rezervoar za gorivo zapremine čak 130 litara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Lada

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toyotina legenda u prodaji i nakon 40 godina

Izvor: AutoBlog, 02.Feb.2023, 02:42

Land Cruiser 70 je predstavljen davne 1984. godine kao terenac koji može da ide bilo gde. Sledeće godine će proslaviti svoj 40. rođendan, ali će i ostati u prodaji u doglednoj budućnosti u Australiji. Ovaj podatak je otkrio CarSales u razgovoru s Seanom Hanleym, potpredsednikom prodaje i marketinga...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.