Rastu cene akcija na azijskim berzama: Evro pod pritiskom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rastu cene akcija na azijskim berzama: Evro pod pritiskom!

Cene akcija na azijskim berzama porasle su u utorak, kao i na Vol Stritu dan ranije, jer se ulagači nadaju da bi do kraja godine SAD i Kina mogli postići dogovor o trgovini, dok je kurs evra i dalje pod pritiskom.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,4 odsto.

Pozitivno je na tržište uticala i izjava Petera Navarra, trgovinskog savetnika Bele kuće, da predsednik SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Donald Tramp ne razmatra mogućnost uklanjanja deonica kineskih kompanija sa američkih berzi.

Upravo je vest da Tramp razmišlja o tome u petak izazvala pad cena deonica i podstakla strahovanja ulagača od jačanja napetosti između SAD i Kine.

Nakon oštrog pada u petak, juče su cene deonica kineskih kompanija, kao što su Alibaba Holding i Baidu, nadoknadile deo gubitaka.

Trgovinski pregovori između Vašingtona i Pekinga trebalo bi da budu nastavljeni 10. i 11. okotbra.

BONUS VIDEO: KAKO JE NASTAO GASTARBAJTER? Tog oktobra 1968... (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Kurs evra

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.