Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2017, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviši zvaničnici Kosova čestitali Kurban bajram

Najviši zvaničnici Kosova čestitali su danas Kurban bajram kosovskom muftiji Naimu Trnavi i gradjanima islamske veroispovesti.

Kosovski predsednik Hašim Tači naveo je u čestitki da Kurban bajram predstavlja praznik solidarnosti, humanizma i zajedništva svih građana i izražava želju da veliki praznik donese što više radosti, razumevanja i harmonije u porodicama.

"Kosovo i njegovi građani ponose se međuverskom tolerancijom i drugim vrednostima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje se neguju u našem društvu", naveo je Tači.

Premijer Kosova Isa Mustafa naveo je u čestitiki da taj praznik "dolazi u vreme" kada se kosovsko društvo zalaže za jačanje puta razvoja, mira i evroatlantskih integracija, koji je pravičan i koristan za Kosovo.

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi čestitao je putem video snimka vernicima islamske veroispovesti Kurban-bajram uz želju da se što pre formiraju kosovske institucije.

"Prošlo je dva meseca od završetka parlamentarnih izbora, mislim da nije dovoljno urađeno za kosovske birače koji su glasali za izbor institucija", naveo je Delavi i pozvao kosovske političare da odblokiraju političku situaciju što je pre moguće.

Delavi je rekao da građani Kosova zaslužuju više i da nema razloga da se čeka. "Čestitam praznik Kurban - bajram svima", rekao je Delavi.

Veliki muslimanski praznik vernicima na Kosovu su čestitali i lideri političkih stranaka i javne ličnosti.

Glavna ceremonija Kurban bajrama biće sutra ujutro u velikoj Sultan Fatih Džamiji u Prištini.

Kosovski muftija organizuje prijem za predstavnike institucija, političkih organizacija i civilnog društva.
Pogledaj vesti o: Kurban Bajram

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zvaničnici Kosova čestitali Kurban bajram

Izvor: Blic, 31.Avg.2017

Najviši zvaničnici Kosova čestitali su danas Kurban bajram kosovskom muftiji Naimu Trnavi i građanima islamske veroispovesti...Kosovski predsednik Hašim Tači naveo je u čestitki da Kurban bajram predstavlja praznik solidarnosti, humanizma i zajedništva svih građana i izražava želju da veliki...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.