Izvor: Radio 021, 01.Nov.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad i Kumanovo uspostavljaju saradnju

Na sednici Skupštine grada, 4. novembra, odbornici će usvojiti odluku o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i Kumanova.

Treći najveći grad u Severnoj Makedoniji i Novi Sad već imaju potpisano Pismo o namerama za uspostavljanje saradnje, a odbornici severnomakedonske opštine već su doneli pozitivnu odluku da se ova saradnja institucionalizuje.

Kako je rečeno na sednici Komisije za međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu, saradnja se "uspostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na osnovama ravnopravnosti dva prijateljska naroda radi unapređenja društvenog i ekonomskog razvoja". Tako će dva grada u budućnosti sarađivati u oblastima kulture, nauke, obrazovanja, turizma, sporta, kao i u realizaciji programa i projekata u oblasti socijalne zaštite, urbanizma i komunalne delatnosti.

Sporazum o saradnji sačinjen je iz nekoliko tačaka, a kako stoji u predlogu odluke o uspostavljanju saradnje između dva grada, sredstva za njeno finansiranje biće obezbeđena u budžetu Novog Sada.

Sporazum o saradnji potpisaće gradonačelnici Novog Sada i Kumanova.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.