ISLAMSKA DRŽAVA NA PRAGU SRBIJE! Makedonska policija imala pune ruke posla, teroristi pali u Kumanovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2020, 17:06

ISLAMSKA DRŽAVA NA PRAGU SRBIJE! Makedonska policija imala pune ruke posla, teroristi pali u Kumanovu

Policija je pronašla automatsku pušku i drugo naoružanje, eksploziv, prsluke za samoubilačke napade i zastave ID.

U policijskoj akciji makedonske policije razbijena je teroristička grupa u Kumanovu, potvrdili su iz MUP Severne Makedonije.

Jutros je makedonska policija izvršila tri pretresa u Skoplju i jedan u Kumanovu i privela je troje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kumanovaca - pripadnika Islamske države koji su ranije ratovali u Siriji, a duže vremena već borave u Severnoj Makedoniji s ciljem regrutovanja novih ljudi, ali i za izvođenje napada za potrebe ove terorističke organizacije.  Oni su nabavili ogromnu količinu naoružanja i vojne opreme.

S obzirom da značajan deo stanovništva u Severnoj Makedoniji čine Albanci muslimanske veroispovesti, ali i da je terorizam u prošlosti upravo povezivan sa njima, skoro sigurno jeste i sada ovakav slučaj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.