DSS: Bombardovanje prekinuto pre dve decenije, rat još traje

Izvor: RTS, 09.Jun.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Bombardovanje prekinuto pre dve decenije, rat još traje

Povodom dve decenije od potpisavanja Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu, DSS u svom saopštenju ocenjuje da je tim činom prekinuto bombardovanje, ali da agresija na Srbiju traje i danas.
"Sa stanovišta agresora, SAD i drugih država članica NATO, takav rat može da bude završen tek potpunim ispunjenjem ciljeva njihove vojne intervencije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << – otcepljenjem Kosova i Metohije od Srbije i širenjem NATO-a i na taj prostor Balkana", navodi DSS.
Kako se napominje, te ciljeve "agresor ne može da ostvari, zahvaljujući Rezoluciji 1244 SB UN".
DSS ocenjuje kao pogubnu politiku kojoj je ulazak u Evropsku uniju apsolutni prioritet, jer ona, kako tvrde, kao uslov za članstvo u EU podrazumeva potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Prištinom, odnosno da se prizna secesija Kosova, a čime bi, navode, ciljevi agresije NATO-a na Srbiju bili ostvareni.
Pogledaj vesti o: Kumanovo,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.