Bratimljenje Kumanova i Novog Sada jača veze dve države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bratimljenje Kumanova i Novog Sada jača veze dve države

Kumanovo i Novi Sad juče su potpisali povelju o bratimljenju. Kako je za Radio – televiziju Vojvodine izjavio Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada, Maksim Dimitrievski, gradonačelnik Kumanova je najviše inicirao i borio se da naša dva grada postanu pobratimi.

"Sreo sam se sa predstavnicima srpske zajednice i zamolio Dimitrievskog da uradi dodatni napor i još više povede računa o našim sunarodnicima koji ovde žive vekovima. Koliko sam uspeo sa primetim odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srba i Makedonaca su na visokom nivou", kazao je Vučević.

Dimitrievski je istakao da Kumanovo sa Novim Sadom ima dugogodišnju saradnju.

"Sledićemo trendove Novog Sada. Jug ima šta da ponudi severu, a sever ima šta da razmeni sa jugom. Sledimo trend naših državnih vrhova, a odnosi naših zemalja su na bratskom nivou", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.