Zendaja odgovorila kritičarima Euforije: Ovo nije moralna priča

Izvor: B92, 09.Feb.2022, 15:48

Zendaja odgovorila kritičarima Euforije: "Ovo nije moralna priča"

Zendaja je odgovorila kritičarima serije "Euforija" koji osuđuju srednjoškolsku dramsku seriju nagrađenu Emijem zbog veličanja upotrebe droga.

Organizacija koja se bavi edukacijom za prevenciju zloupotrebe droga (D.A.R.E.) je prošlog meseca kritikovala pomenutu seriju zbog "pogrešnog veličanja i pogrešnog prikazivanja upotrebe droga učenika srednjih škola".

"Naša serija ni na koji način nije moralna priča koja uči ljude kako treba da žive svoj život ili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta bi trebalo da rade", nedavno je rekla Zendaja za "Entertainment Weekly".

"Ako ništa drugo, namera koja stoji iza 'Euforije' jeste da, nadamo se, pomognemo ljudima da se osećaju malo manje usamljeno u svom iskustvu i svom bolu, da osete da nisu jedini koji prolaze kroz tako nešto", objasnila je glumica popularne serije čija je druga sezona u toku.

Zendaja kaže da je mnogo osoba, različitih uzrasta i životnih puteva, koji su se pronašli u seriji i poistovetili sa Ru i njenom pričom.

D.A.R.E. u svojoj izjavi tvrdi da "Euforija" umesto da produbi želju svakog roditelja da zaštiti svoju decu od potencijalno užasnih posledica zloupotrebe droga i drugog visokorizičnog ponašanja, HBO-ova televizijska drama, "bira da pogrešno veliča i pogrešno prikazuju upotrebu droga učenika srednjih škola, zavisnost, anonimni seks, nasilje i druga destruktivna ponašanja kao uobičajena i široko rasprostranjena u današnjem svetu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.