Zadužbina Milana Mladenovića jedina ima pravo na žig EKV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 10:33

Zadužbina Milana Mladenovića jedina ima pravo na žig EKV

Zadužbina Milana Mladenovića je, kao jedini legalni i pravni naslednik zaostavštine Milana Mladenovića, zaštitila je žigove EKV i Ekatarina Velika u Zavodu za intelektualnu svojinu i ona je jedina institucija koja ima prava da ih koristi prilikom organizacije događaja iz oblasti kulture, takmičenja, konkursa i dodela nagrada na kojima se zvanično koristi Milanovo ime i ime grupe, piše u saopštenju iz Zadužbine Milana Mladenovića.

Na dan rođenja Milana Mladenovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 21. septembra diskografska kuća Mascom i Tin Drum Music pokrenule su novi konkurs "EKV: Tvoja pesma", slaveći stvaralaštvo antologijske grupe "Ekaterina Velika".

Tim povodom se oglasila Zadužbina Milana Mladenovića iz koje poručuju da su zbog sve češćeg korišćenja Milanovog imena i naziva EKV u razne svrhe i od raznih organizatora, zatražili sudsku zaštitu pred nadležnim sudovima od svih koji neovlašćeno koriste i ime grupe i Milanovo ime.

"Iskreno nam je žao što se mladi umetnici, kojima svakako treba podrška u razvoju karijere, dovode u zabludu konkursima koji zloupotrebljavaju lik i delo Milana Mladenovića. Jesmo za to da se konkursi raspisuju i jesmo za to da se pomogne muzičarima i umetnicima. Ali nikada nećemo biti za zloupotrebu nasleđa Milana Mladenovića, njegovog umetničkog i intelektualnog integriteta" piše u saopštenju Zadužbine.

U saopštenju se naglašava kako je "Zadužbina fokusirana na očuvanje nasleđa, i u skladu sa pravima i obavezama koji su joj dati, iskoristiće sva pravna sredstva da spreči neovlašćenu komercijalizaciju pojedinaca na račun Milana Mladenovića"

Zadužbina Milana Mladenovića je nevladina neprofitna organizacija osnovana prema nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović.

Zadužbina deluje u cilju da očuva umetničku, autorsku i ličnu zaostavštinu Milana Mladenovića.

Cilj Zadužbine je i podsticanje umetničkog stvaralaštva kroz nagradu koja nosi njegovo ime i koja se, počevši od 2019. godine, dodeljuje na dan Milanovog rođenja, 21. septembra, i to za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2.000 evra. Nagrada je 2019. godine dodeljena pesmi ,"D.E.P.R.A.", u izvođenju grupe Artan Lili, a 2020. pesmi ,"Daj mi sve" u izvođenju grupe d r a m.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zadužbina Milana Mladenovića jedina ima pravo na žig EKV

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2020

Zadužbina Milana Mladenovića je, kao jedini legalni i pravni nasljednik zaostavštine Milana Mladenovića, zaštitila je žigove EKV i Ekatarina Velika u Zavodu za intelektualnu svojinu i ona je jedina institucija koja ima prava da ih koristi prilikom organizacije događaja iz oblasti kulture, takmičenja,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zadužbina Milana Mladenovića jedina ima pravo na žig EKV

Izvor: B92, 01.Okt.2020

"Iskreno nam je žao što se mladi umetnici, kojima svakako treba podrška u razvoju karijere, dovode u zabludu konkursima koji zloupotrebljavaju lik i delo Milana Mladenovića. Jesmo za to da se konkursi raspisuju i jesmo za to da se pomogne muzičarima i umetnicima. Ali nikada nećemo biti za zloupotrebu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.