Vukosavljević: Ministarstvo pomaže sve sredine koje imaju dobre projekte

Izvor: RTS, 13.Nov.2017, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukosavljević: Ministarstvo pomaže sve sredine koje imaju dobre projekte

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je u Užicu da Ministarstvo kulture i informisanja pomaže sve sredine u Srbiji koje imaju kvalitetan kadar, dobre projekte, koje su opredeljene da ulažu u svoj kulturni razvoj, zaštitu kulturnog razvoja, savremeno stvaralaštvo.
"Užice je takva sredina. Ovde smo zapazili dobre ideje, konkretne projekte i potencijale, a danas smo mogli da vidimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i šta je konkretno urađeno nakon naše poslednje posete", rekao je ministar nakon što je obišao Narodni muzej, novoimenovan Skalvkov plato i Narodno pozorište.

Nakon obilaska Užičke tvrđave Vukosavljević je primetio da postoje potencijali za osavremenjivanje tog ambijenta u vidu izgradnje pešačkog mosta ili žičare koja bi spajala put sa susednim brdom ili izgradnju hotela.
"Kulturni sadržaji se moraju povezivati sa turizmom pošto je to veliki potencijal za razvoj zemlje", ocenio je ministar i dodao da je Užice svetla tačka na mapi decentralizacije kulturne politike za koju se Ministarstvo snažno zalaže.
"Voleo bih da i drugi gradovi u Srbiji slede ovako dobre principe i da prave odlučne iskorake na tom polju", rekao je Vukosavljević.
Ne treba da se stane, smatra ministar, jer sve što je do sada urađeno jeste tek početak, pošto je Užice veliki grad sa svojom istorijom, tradicijom, pun talentovanih ljudi.
Istakao je da je Užice odličan primer dobre saradnje između Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave.
Ministar je rekao da Grad Užice može da očekuje od Ministarstva i dalje veliku i snažnu podršku, napomenuvši da je veoma važna dobra vizija, ne pretenciozni, već razumni, održivi, stabilni projekti kao što su aktuelni u ovom gradu zapadne Srbije.
Ministarstvo kulture je u 2016. i 2017. godini, po različitim osnovama Užicu dalo više od 30 miliona dinara u okviru kojih je 8,5 miliona na osnovu konkursa u oblasti informisanja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.