Vučić: Odlazak Nikolića veliki gubitak za srpsko glumište

Izvor: Večernje novosti, 03.Jan.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odlazak Nikolića veliki gubitak za srpsko glumište

Predsednik Srbije je rekao da iako nas je napustio, temperamentni srpski domaćin Giga Moravac ostaće zauvek dragi gost u kući svih gledalaca, sa kojim se i danas mnogi poistovećuju Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom smrti jednog od najpoznatijih srpskih glumaca Marka Nikolića, telegram saučešća porodici, u kome je istakao da njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za srpsko glumište i kulturu. Pročitajte još - LAKA TI ZEMLjA DOBRI ČOVEČE: >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Kolege i obožavaoci u suzama zbog smrti Marka Nikolića! (FOTO) "Primite moje najiskrenije saučešće. Marko Nikolić obogatio je srpsku i jugoslovensku kinematografiju nizom upečatljivih uloga po kojima ćemo ga uvek pamtiti", naveo je Vučić. "Iako nas je napustio, temperamentni srpski domaćin Giga Moravac ostaće zauvek dragi gost u kući svih gledalaca, sa kojim se i danas mnogi poistovećuju", dodao je predsednik Srbije u telegramu saučešća. Pročitajte još - NAPUSTIO NAS JE GIGA MORAVAC: Preminuo poznati glumac Marko Nikolić (FOTO+VIDEO) VUKOSAVLjEVIĆ: NIKOLIĆ JE ODIGRAO MNOGE ULOGE ZA PAMĆENjE Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević uputio je telegram saučešća povodom smrti glumca Marka Nikolića, u kome je istakao da je srpsko glumište ostalo bez još jedne markantne pojave. "Otišao je glumac koji je odigrao mnoge uloge za pamćenje", napisao je Vukosavljević u telegramu saučešća porodici i mnogobrojnim poštovaocima istaknutog dramskog umetnika. Pročitajte još - POSLEDNjI INTERVJU MARKA NIKOLIĆA ZA “NOVOSTI”: Bolji život je samo lepa uspomena Marko Nikolić u svesti mnogih ostaje najpre, prema rečima Vukosavljevića, kao glumac koji je u TV mediju oživeo lik Karađorđa, nakon dugog perioda bez ključnih tema iz srpske istorije. "I oživeo ga je s punom glumačkom merom. I u drugim likovima spajao je snagu i senzibilnost, figure koje smo mogli prepoznati oko sebe i zavoleti. Bio je oličenje tzv. našeg čoveka, ali i tumač složenih i nijansiranih dramskih rola. Srpsko glumište ostaje bez još jedne markantne pojave koja je obeležila decenije iza nas u teatru, na filmu i televiziji", naveo je ministar Vukosavljević.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ODLAZAK LEGENDE: Marko Nikolić zbog Karađorđa odbio da igra Bajazita

Izvor: Večernje novosti, 04.Jan.2019, 09:21

Glumački bard Marko Nikolić (1946-2019) živeo u skladu sa visokim umetničkim i ljudskim standardima. Nezaboravni Dobrivoje, Klaker, Mrki, Puškar i, naravno, Giga GLUMCU se obično dese tri uloge po kojima će ga zapamtiti i publika i kritika. Meni su se desile dve: Karađorđe...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.