Vest koja je zapljusnula Holivud; Počinje snimanje TV serije u kojoj je briljirao Klint Istvud

Izvor: B92, 02.Okt.2020, 17:17

Vest koja je zapljusnula Holivud; Počinje snimanje TV serije u kojoj je briljirao Klint Istvud

Bila je to prva glavna uloga sada već slavnog glumca. Film je snimljen 1964. godine, reditelj je bio Serđo Leone.

Godine 1965. snimljen je i svojevrsni nastavak - Za šaku dolara (Per qualche dollaro in più), a Leone i Klint su 1966. godine snimili i klasik žanra - Dobar, loš, zao (Il buono, il brutto, il cattivo). Novu seriju realizovaće Mark Gordon Pictures, a scenario treba da uradi niko drugi do Brajan Kogman, zaslužan i za adaptaciju ''Igre prestola''.

Interesantno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je ovo drugi TV projekat koji će se, u veoma kratkom roku, zapravo, snimati po uzoru na poznate filmove koje je režirao čuveni Akira Kurosava. Naime, pre par dana stigla je vest da HBO maks treba da snima seriju Rašomon, a sada i ova, jer je, zapravo Leoneov čuveni vestern "američka verzija" samurajskog filma Yôjinbô koju je snimio čuveni japanski reditelj.

Svojevremeno je čak japanski studio Toho podneo tužbu da je Leone načinio plagijat, ali je došlo do vansudskog poravnanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.