Veče klasične muzike u Pećincima: Divan je kićeni džez

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2019, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče klasične muzike u Pećincima: Divan je kićeni džez

Veče klasične muzičke u okviru kojeg će pećinačka publika imati priliku da na šetalištu ispred Kulturnog centra u Pećincima uživa u notama klavira, flaute i tamburice održaće se u subotu 24. avgusta, s početkom u 20.30 časova.

Pećinački Kulturni centar imaće priliku da ugosti članice kvarteta "Maestre" iz Sremske Mitrovice koji je osnovan pre nešto više od dve godine, a čine ga profesorke sremskomitrovačke Muzičke škole "Petar Kranjčević": Milda Kuzminac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Dušanka Gavrilović za klavirom, flautistkinja Jelena Vlaović i Zorica Opačić na tamburi.

Publika će biti u prilici da čuje obradu pesme pod nazivom "Divan je kićeni džez", ali i dela klasične muzike i obrade evergrina u četrdesetpetominutnom koncertu.

Od Štrausa i kompozicije "Na lepom plavom Dunavu" preko Piacolovog "Libertanga" do muzike iz filma "Pirati sa kariba" ovaj neobičan kvartet predstavio se publici u Beogradu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Rumi, a u Pećincima su prvi put nastupili u oktobru prošle godine, u okviru obeležavanja 40 godina postojanja pećinačkog Kulturnog centra.

Veče klasične muzike organizuje se u okviru petog po redu "Pećinačkog kulturnog leta", čiji je domaćin Kulturni centar, pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.