Veče francuske šansone i poezije u Galeriji Matice srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2019, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče francuske šansone i poezije u Galeriji Matice srpske

U sredu, 27. novembra u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske biće održano Veče francuske šansone i poezije, za podršku personalnoj asistenciji osobama sa invaliditetom Centra Živeti uspravno. U programu će nastupiti umetnik Loran Prokopić koji će izvoditi najpoznatije šansone na gitari i čitati stihove francuske poezije.

Loran Prokopić rođen je u Parizu i njegov susret sa šansonom datira još od detinjstva. Kasnije kao profesionalni pozorišni glumac započinje sa promocijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << francuske kulture pevajući šansone i realizovanjem brojnih umetničkih, kulturnih, poetskih i literarnih večeri sa akcentom na francusku književnost i autore. Više od 25 godina interpretira pesme najvećih imena francuske šansone poput Edit Pjaf, Šarl Aznavur, Žilber Beko, Iv Montan, Žak Brel, Šarl Trene i drugih.

Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti svim radnim danima od 10.00 do 20.00 sati, i vikendom od 13.00 do 18.00 sati u Muzejskoj prodavnici Galerije Matice srpske.

Veče Francuske šansone i poezije realizuje se u saradnji sa Galerijom Matice srpske i Francuskim institutom u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.