Ušli su u halu i zatekli ovaj ostareli par DŽINOVA pod suncobranom - iskustvo koje neće zaboraviti! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ušli su u halu i zatekli ovaj ostareli par DŽINOVA pod suncobranom - iskustvo koje neće zaboraviti! (FOTO)

Lepota ljudske prirode.

Ron Mjuek je australijski umetnik rođen 1958. godine u Melburnu, a malo je reći da su njegove skulpture specifične, pa i neverovatne.

Mjuek radi i stvara u Engleskoj, a poznat je zapanjujućim hipperealističkim skulpturama. Jedino što sprečava ljude da pomisle da su one žive je to što su obično bar pet puta veće od standardnih ljudskih proporcija.

Mjuek je odrastao u porodici koja je se bavila proizvodnjom lutaka. Prvu samostalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izložbu imao je u Entoni Dofej galeriji u Londonu 1999. godine. Tada je prvi put oduševio širu javnost svojom skulpturom "Dečak", visokom pet metara. Izlagao je svoja dela u Parizu, Buenos Ajresu, Rio Dežaneiru...

Naravno, da bi se stvorila anatomski savršena skulptura u Mjuekovom stilu, potrebno je veoma mnogo vremena i truda. Da bi to uradio, potrebno mu je često i preko godinu dana, samo za jedno delo. Za materijal koristi silikon, fiberglas, na osnovu glinenih modela.

Nikada nije napravio skupturu u prirodnoj veličini, jer kaže da takve ljude, sa uobičajenim visinom, težinom i slično, viđamo svaki dan. Skulpture često predstavljaju neizgovorenu misao ili emociju.

U svakom slučaju, poduhvat i talenat vredan pažnje. Pogledajte galeriju:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.