Umesto Sajma, u oktobru Festival knjige - na otvorenom

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 01:06

Umesto Sajma, u oktobru Festival knjige - na otvorenom

Zbog epidemiološke situacije i same organizacije Sajma knjiga, koja bi bila teška zbog zatvorenog prostora u kojem se održava i okuplja veliki broj ljudi, ova manifestacija će se održati u izmenjenom obliku.

Naime, na predlog izdavača, umesto tradicionalnog Sajma knjiga, biće organizovan Festival knjige.

''Izdavači su predložili dve lokacije: Knez Mihailovu i Kalemegdan. Iskreno da vam kažem, smatram da je bolji izbor Kalemegdan, jer ima više prostora", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zamenik gradonačelnika Goran Vesić ističući da je danas o tome razgovarao sa gradskim sekretarom za kulturu. ''Kao Grad, izaći ćemo im u susret i odobriti održavanje Festivala knjige'', rekao je on za Studio B.

Ideja je da štandovi budu izloženi na Kalemegdanu, desetak dana ili dve nedelje, kako izdavači budu hteli, rekao je on i dodao da će na taj način Beograđanima ipak biti izložene i ponuđene knjige i to na otvorenom prostoru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.