Udruženje pisaca Sedmica organizovalo književno veče: Smeh i suze uz prozu i stihove

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2017, 04:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje pisaca Sedmica organizovalo književno veče: Smeh i suze uz prozu i stihove

U organizaciji Udruženja pisaca Sedmica u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Ofenbahu priređeno je nedavno autorsko književno veče Nisvete Grabovac i njene ćerke, Marije Fot. Kroz veče proze i poezije nošena stihovima i kratkim pričama iz tri Nisvetine objavljene knjige i prvenca Marijinog, publika se smejala, a na momente i plakala nad sudbinama ljudi koji su pronašli mesto u knjigama dveju autorki. Sve je pročitano ili recitovano na dva jezika, srpskom i nemačkom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Delove knjige "Perlgrau" (Biserno sivo) Marije Fot, koja štampana na nemačkom jeziku, te stihove i priče iz dela njene majke "Tragovi", "Ljubav je greh" i "Gorki med" čitale su autorke naizmenično uz svesrdnu pomoć Aleksandra - Saše Jovanovića.

Veče su muzički upotpunili Ruža Mijović, starogradskim pesmama i Milorad - Miki Milenković na usnoj harmonici.

- Večeras sam jako ponosna, pre svega na svoju decu. Moja ćerka je bila izuzetna. Ona piše i mogli ste da čujete delove iz njenog romana i ponosna sam jer je moj sin, takođe bio ovde večeras, a on se bavio ikonopisom kao i ja. Ponosna sam jer su deca od mene nasledila ljubav prema umetnosti i dalje nastavljaju - kaže Nisveta Grabovac.

- Drago mi je što sam imala priliku da sa mamom napravim književno veče. Na nju sam ponosna, jer je uspešna u tome što radi. Ja radim dve nove knjige pa se, nadam se, vidimo na njihovim promocijama - najavila je Marija Fot.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.