U okviru obeleležavanja Evropske prestonice kulture, danas počinje Tvrđava  mira (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2022, 16:00

U okviru obeleležavanja Evropske prestonice kulture, danas počinje "Tvrđava mira" (AUDIO)

Tvrđava mira je novi programski sadržaj u okviru obeležavanja Evropske prestonice kulture koji počinje danas. U narednih mesec dana biće organizovane izložbe, performansi, muzički nastupi i filmske projekcije u cilju promovisanja mira, navode organizatori.

Umetnička dešavanja u okviru Tvrđave mira odvijaće se na više lokacija u Novom Sadu. Grad će ugostiti oko 1500 umetnika iz više od trideset zemalja sveta. Deo programske celine je i NEO odnosno Neklasični festival >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << klasične muzike koji počinje od 21 čas nastupom Ansambla Gudači Svetog Đorđa na platou ispred kulturne stanice Svilara, kaže programski direktor Festivala Marko Miletić.

NEO Festival trajaće mesec dana, a publika će moći da prisustvuje i Betovenovom maratonu i čuje svih devet simfonija 26. juna. Osam će biti izvedeno u Gradskoj koncertnoj dvorani, a deveta na otvorenom, na Petrovaradinskoj tvrđavi . Toga dana nastupiće u Novom Sadu više od 200 izvođača iz Beograda, Bratislave i Dortmunda.

Programski luk Tvrđava mira između ostalih sadrži i predstavu ,,Mefisto“ koja će biti izvedena 12. i 14. jula u Srpskom narodnom pozorištu i premijeru filma o Novom Sadu "Liberta-Rađanje grada“ čija će projekcija biti takođe na Petrovaradinskoj tvrđavi 17. jula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.