U okviru ciklusa Poezija uživo stihove govorio Milan Nenadić

Izvor: RTS, 30.Dec.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U okviru ciklusa "Poezija uživo" stihove govorio Milan Nenadić

U Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca, uz direktan prenos na talasima Radio Beograda 2, održano je veče Milana Nenadića u okviru ciklusa "Poezija uživo", koji organizuje Radio Beograd 2.
U prvom delu večeri pesnik je govorio svoje stihove, a zatim je razgovarao sa novinarkom Jovanom Milovančević o važnim poetičkim pitanjima svog dela, inspiraciji, uzorima.

Milan Nenadić je rođen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 30. septembra 1947. godine u Grkovcima kod Bosanskog Grahova. Objavio je dvadeset knjiga poezije i prevođen je na gotovo sve evropske jezike.
Dobitnik je "Dučićeve", "Rakićeve", "Ćopićeve", nagrade Saveza književnika Rumunije, nagrada "Laza Kostić" i "Desanka Maksimović".

Naredni program u okviru ovog ciklusa je 15. januara u Narodnom pozorištu u Nišu. Tom prilikom svoje stihove će govoriti pesnikinja Milena Marković.
U Maloj sali Kolarčeve zadužbine 19. januara u okviru ciklusa "Poezija uživo" nastupiće pesnik Ljubomir Simović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.