Tursko-srpskom filmu Potencijalni kandidat tri nagrade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2020, 15:14

Tursko-srpskom filmu "Potencijalni kandidat" tri nagrade

Film "Potencijalni kandidat", nastao u tursko-srpskoj produkciji, osvojio je tri nagrade na 39. Filmskom festivalu u Istanbulu.

Filmu Erčana Kesala pripale su nagrade za najboljeg reditelja, za najbolju montažu i FIPRESCI nagrada Međunarodnog udruženja filmskih kritičara.

"Potencijalni kandidat" je svetsku premijeru imao krajem januara na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu, a prikazan je i u programu Filmskog festivala u Šangaju.

U nacionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << selekciji Filmskog festivala u Istanbulu takmičilo se 11 dugometražnih filmova.

Scenarista, glavni glumac i reditelj filma je Erčan Kesal, turski pisac, glumac i filmski reditelj, a ostvarenje prati priču Kemala koji želi da postane gradonačelnik.

"Potencijalni kandidat" producirale su produkcijske kuće Ay Yapim (Turska), Poyraz Film (Turska), Thalia Production (Srbija) i Living Pictures (Srbija).

Koproducenti iz Srbije su Dušica Novaković, Stefan Orlandić i Dimče Stojanovski, a film je podržao Filmski centar Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.