Izvor: Blic, 08.Dec.2017, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 10 najboljih filmova i TV serija prema izboru Američkog filmskog instituta

Američki filmski institut objavio je svoju godišnju listu 10 najboljih filmova i 10 najboljih serija.

Najveće iznenađenje je što na listi filmova nema nikakvog pravog iznenađenja, čak ni u činjenici da je adaptacija jednog stripa, "Čudesna žena", našla svoje mesto, ocenjuju analitičari u Holivudu.

Zapravo, lista AFI skoro se u naslov podudara sa juče objavljenim nominacijama za najbolji filma Udruženja filmskih i TV kritičara, sem što je "Čudesna žena" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uskočila umesto "Najmračnijeg časa".

Iako su na prvim kritičarskim nagradama dominirala nezavisna ostvaenja, na AFI listi je odnos pola-pola između "malih" i "velikih" filmova.

Ova lista je dodatno skratila spisak ostvarenja koja mogu biti ozbiljna pretnja na dodeli Oskara jer sada već počinju da se pominju jedni te isti naslovi. Premda, treba pomenuti, tri filma sa prošlogodišnje AFI liste nisu bila nominovana za najbolji filma od strane Akademije.

Američki filmski institut osnovan je 1950. To je neprofitna obrazovna organizacija koju je osnovala Nacionalna zadužbina za umetnost. Njeni članovi su vodeći ljudi iz sveta filma, zabave, biznisa i akademske zajednice.

TOP 10 FILMOVA 2017.

The Big Sick

Call Me By Your Name

Dunkirk (Denkerek)

The Florida Project (Projekat Florida)

Get Out (Beži!)

Lady Bird

The Post

The Shape of Water

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Wonder Woman (Čudesna žena)

TOP 10 SERIJA

Big Little Lies (Nevine laži)

The Crown

Feud: Bette and Joan

Game of Thrones (Igra prestola)

The Good Place

The Handmaid’s Tale (Sluškinjina priča)

Insecure (Nesigurna)

Master of None

Stranger Things 2

This Is Us (To smo mi)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.