Tokom jula Kikinda domaćin skulptora iz SAD, Novog Zelanda, Hrvatske i Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020, 11:28

Tokom jula Kikinda domaćin skulptora iz SAD, Novog Zelanda, Hrvatske i Srbije

Uprkos vanrednim okolnostima, u Kikindi će prvog jula biti otvoren 39-ti Simpozijum "Tera". Ovoga puta, na prostoru Ateljea Centra za likovnu i primenjenu umetnost "Tera" okupiće vajare iz Sjedinjenih Američkih Država, Novog Zelanda, Hrvatske i Srbije. Takođe, sredinom jula biće organizovan i muzičko-poetski festival "Tera Viva".

Tokom jula, Kikinda će 39. put biti domaćin Simpozijuma skulptura u terakoti "Terra". U prostoru nekadašnje fabrike crepa vajari iz četiri zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stvaraće skulpture velikog formata. Budući da je bilo neizvesno da li će Simpozijum uošte biti održan, organizatori su zadovoljni odzivom umetnika

"Puni smo optimizma. Imamo potvrdu dolaska kolege iz Amerike, kao i koleginica sa Novog Zelanda i iz Hrvatske, kao i troje naših umetnika će raditi na ovogodišnjem sazivu, dakle ukupno šestoro umesto sedmoro. Koleginica iz Japana nas je zamolila da je "pomerimo" za narednu godinu, jer je kod njih situacija i dalje pod strogom kontrolom", rekao je Slobodan Kojić, direktor CLPU "Tera".

Osim Simpozijuma, "Tera" će sredinom jula biti domaćin i dvodnevnog Muzičko-poetskog festivala "Tera Viva". Centralno veče biće obojeno tonovima akustične muzike.

"Imamo jednu grupu iz Subotice, koja je mešovita, peva i na mađarskom i na engleskom jeziku. Biće tu i muzičari sa Berklija, a nastupiće i Horsman Kojoti. Pored njih, predstaviće se i bend iz Beograda "Tingo". Tako da će to biti jedno veoma veselo veče uz ska, rege, hip-hop, džez", izjavio je Igor Grandić, CLPU "Tera".

Pored centralne večeri festivala "Tera Viva", prvi put će biti upriličeni i program pod nazivom "Tera Kids" namenjen najmlađima, kao i poetsko veče.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.