TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA HOLIVUD: Glumica svirepo UBIJENA sa 16 uboda nožem par dana pred POROĐAJ

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA HOLIVUD: Glumica svirepo UBIJENA sa 16 uboda nožem par dana pred POROĐAJ

Istinita priča.

Novi film Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu" privukao je veliku pažnju publike širom sveta. Ubedljivo jedan od najiščekivanijih filmova nastao je tačno pola veka od svirepog ubistva Šeron Tejt, jedne od najlepših holivudskih glumica svih vremena, i inspirisan je upravo ovim događajem.

Film Kventina Tarantina prati dešavanja u Holivudu neposredno pred jezivo ubistvo glumice, posle čega je, kako sam reditelj naglašava, pravi Holivud >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prestao da postoji.

Lepu Šeron Tejt na filmskom platnu ovekovečila je australijska glumica Margo Robi, a mi vam prenosimo istnu koju je Tarantino vešto izbegao.

Šeron Tejt važila je za hipi ikonu i vnaserijsku lepoticu pred koju je očekivala brilijantna glumačka karijera. Članovi okultne sekte koju je predvodio najpoznatiji serijski ubica u istoriji Čarls Menson ugasili su taj san. Šeron Tejt, supruga Romana Polanskog, ubijena je 9. avgusta pre 50 godina u svojoj 26. godini. Šesnaest uboda nožem. Bila je dve nedelje pred porođaj.

O njoj su pričali kao o novoj Merlinki, govorili su da je plenila lepotom, moderna, slobodna i drugačija, vrlo brzo je postala ikona hipi pokreta.

Kao i većina mladih šezdesetih, Šeron je knzumirala opijate, posećivala žurke i sklapala razna prijateljstva, preko kojih je i ušla u svet kinematografije.

Rođena 24. januara 1943. godine u Dalasu. Odmalena je plenila svojom lepotom i šarmom, a prvu titulu misice je dobila već sa šest meseci.

Iako se u početku prvenstveno bavila modelingom, vrlo brzo joj pristižu i ponude za filmove.

U filmu "Oko đavola" Šeron se prvi put pojavljuje u glavnoj ulozi, a svojom lepotom i talntom zapanjila je sve.

Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac "All eyes on Sharon Tate" koji je najavio da je Holivud dobio novu veliku zvezdu.

Ubrzo nakon premijere Šeron Tejt je upoznala mladog reditelja Romana Polanskog koji ju je angažovao u svom velikom projektu u kojem su glumili zajedno i zaljubili se. Venčali su se 1968. godine uz veliku pažnju javnosti.

Iste te godine Šeron ostaje u drugom stanju, a mladi par nastanjuje se u vili na Beverli Hilsu.

Veliki talenat i veliku ljubav ugasila je tragedija koja je do danas ostala zapamćena kao jedna od najvećih u istoriji Holivuda.

Samo nekoliko dana pred porođaj, dok se Šeron odmarala sa nekoliko bliskih prijatelja i planirala dolazak svog prvog deteta, "Porodica" Čarlsa Mensona po njegovoj naredbi je odlučila da usmrti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Sa ukupno 102 rane ubijena je Šeron Tejt i troje njenih bliskih prijatelja.

"Porodica" nije marila Šeronino preklinjanje da poštede život nerođenog deteta, već su ih, vezane konopcima mučili i uživali u patnji žrtava.

Dva meseca nakon ovog stravičnog događaja, koji je potresao celu Ameriku, vođa "Porodice", Menson, uhapšen je i sa svojom sektom osuđen na smrt.

Kasnije, kazna je preinačena u doživotnu robiju.

Život ali i smrt glumice pratilo je mnogo medijskih spekulacija. Od toga da ju je Polanski neprestano varao, do toga da je tokom života u Italiji bila silovana. I oko masakra u Sijelo Drajvu ispletene su brojne teorije.

Navodno je baš to imanje izabrano zbog toga što je tu ranije živeo producent koji je odbio da sarađuje sa Čarlsom Mensonom. Takođe, govorilo se da je inspiraciju za zločine Mensonova "Porodica" pronašla u pesmi "Helter skelter" čuvenih Bitlsa. Menson je svojim sledbenicima govorio da pesma navodi na supremaciju bele rase nad ostalim rasama i apokaliptičnom kraju sveta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.