Svi više kulturnih sadržaja opet dostupno posetiocima

Izvor: RTS, 30.Maj.2020, 16:44

Svi više kulturnih sadržaja opet dostupno posetiocima

Vanredno stanje je prošlo ali ustanove kulture obaveštavaju posetioce da su maske i dezinfekcija obavezni pri ulasku. Mnogi su navikli na virtuelne izložbe, o tome govori posećenost sajta Narodnog muzeja koja broji više od 300 hiljada ljudi. A evo šta sve osim virtuelnog možete da posetite.
Manje grupe i individualne posete, ali i dalje sa dominantnom radom na internetu. Tako se Narodni muzej vraća u svoj uobičajeni tok. Od prvog juna počinju i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prve grupne posete.

"Vraćamo se na redovno, staro radno vreme. Svih šest dana u nedelji izuzev ponedeljka, utorak sreda petak i nedelja od 10 do 18, četvrtak i subota od 12 do 20. Ono što smo od programa u fizičkom smislu uveli to su dva puta nedeljno vođenja na koja se treba prijaviti na edukacija.narodnimuzej.rs", navodi Lidija Ham, kustos NArodnog muzeja.
Dan Mladosti privukao je više od hiljadu posetilaca koji su tog dana obišli Muzej Jugoslavije. Kuća Đure Jakšića na Skadarliji jedno je omiljenih mesta naših sugrađana i turista.
Susret naše kulture i stranaca najčešći je na Skadarlijskoj kaldrmi. To je srce Beograda, turističko ali i kulturno.
Muzeji, biblioteke i galerije otvorile su vrata za posetioce, a kada će radionice, predavanja i veće izložbe zavisi od nas.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.