Svet umetnosti potresen zbog smrti Igora Vuka Torbice - neka je tvoj potpis i na nebu vidljiv

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020, 14:35

Svet umetnosti potresen zbog smrti Igora Vuka Torbice - neka je tvoj potpis i na nebu vidljiv

Jedinstven u svakom pogledu.

Jedan od najboljih i najtalentovanijih reditelja mlađe generacije Igor Vuk Torbica tragično je preminuo u Rovinju, a vest o njegovoj smrti izazvala je nevericu među njegovim kolegama, prijateljima i poštovaocima.

Kokan Mladenović je naveo da je Torbica bio "princ teatra, kao što je Branko Miljković bio poezije.

- I posle Miljkovićevog tragičnog kraja ljudi su mislili da će se pojaviti neko sličan. I nije se pojavio. U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovim našim malim sredinama ne postoje dva Jovana Ćirilova, dve Borke Pavićević, dva Igora Vuka Torbice. On je odabrao svoj kraj na vrhuncu moći, onda kad je pokorio pozorište regiona i pokazao da je buduće vreme njegovo vreme. Decenije koje dolaze morale su biti njegovo zvezdano vreme, a umesto toga on je sebe prerano preselio u zvezde. U vremenima koja dolaze Igor Vuk Torbica bi morao biti idol i putokaz pozorišnim generacijama. Pošten, angažovan, lep i pametan, nalik još jednom svom sudrugu iz vremena tragedija, Ivi Loli Ribaru, naš je mladi prijatelj odustao od Zemlje koja se ne da popraviti i otišao da režira Nebo. Neka su ti mala sva sazvežda kojih ćeš se taći i neka je tvoj potpis na nebu vidljiv i kad neba više ne bude, dobri moj - navodi Mladenović.

Povodom smrti Igora Vuka Torbice, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je telegram porodici i prijtejima izražavajući duboko i iskreno saučešće.

- Vest o preranoj smrti ovog izuzetno talentovanog pozorišnog reditelja primljena je u Ministarstvu kulture i informisanja sa zaprepašćenjem i nevericom. Igor Vuk Torbica ostavio je neizbrisiv trag u pozorištima u Beogradu, Srbiji i čitavom regionu. Publika je prepoznala i visoko cenila nesvakidašnji dar ovog izuzetnog umetnika koga je tek čekao vrhunac stvaralačke karijere. Zavesa sudbine, nepravedno spuštena nad životom Igora Vuka Torbice ostavlja srpsko pozorište i kulturu u žalosti - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.